Vollmax, aer conditionat, service si montaj, experienta si profesionalism | Ce cauzeaza o calitate proasta a aerului in interior?
398
post-template-default,single,single-post,postid-398,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Ce cauzeaza o calitate proasta a aerului in interior?

Ce cauzeaza o calitate proasta a aerului in interior?

Poluarea aerului din interior este o preocupare importanta pentru sanatate, in special pentru persoanele cu alergii si astm. O varietate de factori diferiti va pot afecta calitatea aerului, incluzand ventilatia inadecvata, temperatura si umiditatea ridicata si produsele toxice. Din pacate, majoritatea oamenilor nu sunt constienti de amenintarea pe care aceasta poluare a aerului din interior, o reprezinta pentru sanatatea lor.

Detectarea poluarii aerului interior

Uneori, sursele de poluare a aerului din interior pot fi dificil de detectat si chiar voi il puteti polua, fara sa realizati. De fapt, o mare parte a poluarii este rezultatul activitatilor dvs. din interiorul casei. In concluzie, fiti atenti la substantele poluante folosite in interiorul casei si incercati sa le folositi doar atunci cand este absolut necesar.

Fumatul

Chimicalele din orice forma de fumat pot ramane in aer pentru o perioada foarte lunga de timp. Acest lucru inseamna ca puteti inhala aceste substante chimice, chiar si dupa ce tigara sau trabucul se stinge. In mod obisnuit denumit si “fumatul in mediul inconjurator” sau fumat pasiv, poate avea aceleasi riscuri ca si fumatul direct, mai ales pentru persoanele care nu fumeaza activ. Unele dintre efectele sale includ cancer pulmonar, boli cardiace si iritatii generale ale nasului, ochilor si gatului. Expunerea prelungita la fum poate agrava sau provoca astm bronsic si alte afectiuni respiratorii cronice. Puteti preveni aceasta forma de poluare prin eliminarea fumatului de tigara in interior si pastrarea casei bine ventilate, pentru a preveni posibilitatea acumularii de fum din semineele de interior. De asemenea, puteti instala cosuri de fum si le puteti curata si intretine bine, in mod regulat.

Animale de companie

Cel putin 10 la suta dintre americani au alergii la animalele de companie, alergiile la parul de pisica fiind cele mai raspandite. Parul de animale reprezinta una dintre principalele surse de poluare a aerului de la interior. Puteti preveni acest tip de poluare prin limitarea numarului de animale de companie pe care le detineti si prin ingrijirea adecvata si constanta a blanii acestora. Nu lasati animalele de companie sa stea prea mult pe mobilier sau pe covor, inainte de a le curata.

Alergeni si mucegai

Mai multe substante alergene, cum ar fi mucegaiul, pot fi daunatoare oricarei persoane care este expusa la acestea pentru perioade mai lungi si este intotdeauna o cauza ignorata a poluarii aerului din interior. Mucegaiul creste de obicei in zone calde, intunecate si umede. Aceste substante pot provoca reactii alergice, afectiuni respiratorii cronice si astm. Majoritatea contaminantilor care cresc in zonele umede pot provoca poluarea aerului interior.

Puteti preveni ca acesti alergeni sa se dezvolte in casa dvs., tinand aerul cat mai uscat posibil si mentinand un nivel relativ scazut al umiditatii.

Praf

Praful este, de asemenea, o cauza obisnuita a poluarii aerului din in casa dvs. Particulele de praf sunt atat de minuscule, incat vor intra fara probleme in casa dvs. prin usi, ferestre, cosuri de fum si chiar crapaturi. Cea mai buna modalitate de a elimina praful din casa este prin ventilarea corespunzatoare, care asigura circulatia libera a aerului. Atata timp cat locuinta dvs. nu este ventilata in mod corespunzator, aerul nu va avea capacitate de recirculare, ceea ce va duce la poluarea acestuia, intr-un timp relativ scurt.

No Comments

Post A Comment